Akıllı telefon almalı mıyım?

Akıllı telefon almalı mıyım? sorusunun cevabı burda saklı. Doğum yılı 80’li yıllarda olan birçok insan bilim kurgu filmlerinin etkisinde kalmış ve gelecek konusunda birçok umuda kapılmıştır.Günümüzün gençleri ileri teknolojinin içinde doğdukları için ve daha onlar dünyaya gelmeden teknolojik birçok gelişmeler geride kaldığı için kimin bu gelişimden ne kadar eziyet çektiğini bilmezler. Tek fonsiyonlu telefonlar vardı daha bundan 15 sene önce.Yaptığı tek işlem aramaktı.Sahip olduğu teknoloji ile ancak o kadarını yapabiliyor. Ağırlıkları ise kilograma yakındı.Şimdinin gençleri çok şanslı ve şuan teknolojinin geldiği aşama tatmin edici durumda.
Günümüz teknolojisinde teknloji devleri artık zamanla yarışıyorlar.Kim daha iyisini ne kadar kısa zamanda kullanıma sunacak telaşındalar.Bu firmalar bu yarışta öyle perfrmans gösterdiler ki son 3 yılda akıllı telefon ismi altında yüzlerce fonksiyona sahip bilim kurgu filmlerinde seyrettiğimiz kareleri gerçek hayata uyarladılar.Olması gereken belki buldu ancak son yıllarda yaşanan gelişmeler insanı şaşkınlığa sevkediyor. Reklam olmasın diye firma isminden çekinmiyeceğim çünkü o firmaların reklama ihtiyacı yoklar.Bahsettiğim firmalar Apple, Samsung, Sony, LG ve diğer teknoloji devleri.

Gelelim asıl meselemize neden bir akıllı telefon almalıyım diyen biri öncelikle bilmelidir ki zaman ve teknolojik gelişmeler zorunlu kılıyor.Basit görünen tuşlu telefonların yerine yüzlerce fonksiyonu gerçekleştiren dokunmatik ve akıllı telefonlar yerini aldı. Dünya kendi ekseni etrafında dönmeye devam ededursun iletişim ve haberleşmenin kullanımı milyarlarca kitleye ulaşması, bu sonuçtan trilyon dolarlık bir ekonominin oluşmasına neden oldu. İnsanlarda bu ekonomiye kendi istekleriyle de katkıda bulundular. Ekonomik gücü yetersiz olan bir çok insa borca girerek ellerinde Iphone, Galaxys ve Xperia gibi modeller alarak bu ekonominin genişlemesinde ve hızlanmasında katkı sağladılar.Bunun yanısıra yaşı henüz oyun çağında olan çocukların ellerinden akıllı telefonlar artık düşmüyor.

Gazete okumak, internette araştırma yapmak, sosyal medyada gezinmek, fotoğraf ve video çekmek, müzik dinlemek, hatta kitap okumak gibi başlıca fonksiyonlar sizi akıllı telefon almaya sevk ediyor. Telefonla mesajlaşma ve konuşma artık eskisi kadar fazla değil.Çünkü insanlar zamanlarının büyük bir kısımında facebook, twitter gibi sosyal medya da geçirerek ileşim ihtiyaçlarını gideriyorlar. Artık sesle iletişimden sanal iletişime geçilmiş durumda.