Burdur Şehirlerarası Otobüs Terminali Bilmecesi

Burdurlu hemşerilerimin birçoğu Burdur Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ne zaman açılacağını merak ediyor. Şahsen ben de merak ediyorum. 2013 yılının Haziran ayında açılacağı söylentileri varken temmuz ayının sonuna geldik. Sanırım seçimden önce açılacak.Seçim yatırımı gibi bişey oldu. Mümkün olduğunca biran evvel hizmete girse Burdur’a daha çok katkıda bulunabilinir. İnşaat sona ermiş hala faaliyete geçmemiş. Terminal durdurkça, bekledikçe eskiyor gözlemlediğim kadar. Daha henüz kullanılmamışken görsel olarak çok yıpranmış görünüyor. Terminalin iç kısmını dolaşmadım.Dışarıdan da pek estetik görünmüyor. Şahsen beğendiğimi söyleyemem. Ama her halükarda Burdur Şehirlerarası Otobüs Terminali olacak. Hayırlısı olsun.

logo2013

Akıllı telefon almalı mıyım?

Akıllı telefon almalı mıyım? sorusunun cevabı burda saklı. Doğum yılı 80’li yıllarda olan birçok insan bilim kurgu filmlerinin etkisinde kalmış ve gelecek konusunda birçok umuda kapılmıştır.Günümüzün gençleri ileri teknolojinin içinde doğdukları için ve daha onlar dünyaya gelmeden teknolojik birçok gelişmeler geride kaldığı için kimin bu gelişimden ne kadar eziyet çektiğini bilmezler. Tek fonsiyonlu telefonlar vardı daha bundan 15 sene önce.Yaptığı tek işlem aramaktı.Sahip olduğu teknoloji ile ancak o kadarını yapabiliyor. Ağırlıkları ise kilograma yakındı.Şimdinin gençleri çok şanslı ve şuan teknolojinin geldiği aşama tatmin edici durumda.
Günümüz teknolojisinde teknloji devleri artık zamanla yarışıyorlar.Kim daha iyisini ne kadar kısa zamanda kullanıma sunacak telaşındalar.Bu firmalar bu yarışta öyle perfrmans gösterdiler ki son 3 yılda akıllı telefon ismi altında yüzlerce fonksiyona sahip bilim kurgu filmlerinde seyrettiğimiz kareleri gerçek hayata uyarladılar.Olması gereken belki buldu ancak son yıllarda yaşanan gelişmeler insanı şaşkınlığa sevkediyor. Reklam olmasın diye firma isminden çekinmiyeceğim çünkü o firmaların reklama ihtiyacı yoklar.Bahsettiğim firmalar Apple, Samsung, Sony, LG ve diğer teknoloji devleri.

Gelelim asıl meselemize neden bir akıllı telefon almalıyım diyen biri öncelikle bilmelidir ki zaman ve teknolojik gelişmeler zorunlu kılıyor.Basit görünen tuşlu telefonların yerine yüzlerce fonksiyonu gerçekleştiren dokunmatik ve akıllı telefonlar yerini aldı. Dünya kendi ekseni etrafında dönmeye devam ededursun iletişim ve haberleşmenin kullanımı milyarlarca kitleye ulaşması, bu sonuçtan trilyon dolarlık bir ekonominin oluşmasına neden oldu. İnsanlarda bu ekonomiye kendi istekleriyle de katkıda bulundular. Ekonomik gücü yetersiz olan bir çok insa borca girerek ellerinde Iphone, Galaxys ve Xperia gibi modeller alarak bu ekonominin genişlemesinde ve hızlanmasında katkı sağladılar.Bunun yanısıra yaşı henüz oyun çağında olan çocukların ellerinden akıllı telefonlar artık düşmüyor.

Gazete okumak, internette araştırma yapmak, sosyal medyada gezinmek, fotoğraf ve video çekmek, müzik dinlemek, hatta kitap okumak gibi başlıca fonksiyonlar sizi akıllı telefon almaya sevk ediyor. Telefonla mesajlaşma ve konuşma artık eskisi kadar fazla değil.Çünkü insanlar zamanlarının büyük bir kısımında facebook, twitter gibi sosyal medya da geçirerek ileşim ihtiyaçlarını gideriyorlar. Artık sesle iletişimden sanal iletişime geçilmiş durumda.

Başka Çözüm Olmalı

Geçtiğimiz günlerde Gazi Caddesi’nde UDEP’in verdiği maddi destek ile Belediye kaldırımları genişletmek amacıyla ağaçları kesmek istemiş, muhalif parti Chp İl Başkanlığı kesime karşı durmuş hatta kavga etmişti. Kısaca olan biten bu.Bence burada amaç Burdur’u daha güzel bir şehir yapmaksa yapılacak çalışmalar var olan güzelliği bozmadan yapılmalıdır. Güzelim kırk yıllık ağaçlar kesilerek daha güzel, daha işlevli bir kaldırım yapılması kimsenin umurunda olmaz. O ağaçlar kolay yetişmiyor. Muhalif parti Chp İl Başkanlığı sahiden ağaçların kesilmesini durdurmak için mi yoksa siyasi emeller için mi mücadele verdi bilinmez ama yine de siyasi çıkar dahi olsa Burdur’da Mhp, Dp gibi köklü partilerin İl Başkanlıkları da var.Peki bu diğer partiler neden bu ağaçlar kesilirken sessiz kaldı. Siyasi çıkar vardı da bunlar mı duymadı.Ben şahsen birilerini savunmuyorum. Herkes kendine uyanı söylüyor.Tarafsız düşünülmüyor.

Kukla olmuş millet…

logoo

Bu kadar tepki alan bir logo daha var mıdır?

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi düzenlediği yarışma ile yeni logosunu aradı. Yarış şartlarında ”İstikbal’den İstikbale” , Teke yöresi ve Şair Mehmet Akif Ersoy’un isminin ön plana çıkması belirtildi. Seçilen birinci yarışma ise kimine göre halı motifi, kimine göre ise keçi boynuzu olarak lanse edildi. Yarışma şartnamesinde belirtilen özelliklerden sadece biri Şair Mehmet Akif Ersoy’un ismi yeraldı. Kazanan tasarımda ne istikbal ne de teke yöresine dair birşey göremedim. Keza Burdur Halkı’da benim gördüğümü gördü. Tepkiler yarışma sonuçlandığı andan itibaren başladı ve hala devam ediyor. MAKÜ yönetim resmi sitesinden bir açıklama yaparak sessizliği yarışmanın sonuçlandığı tarihten tam bir hafta sonra yazılı olarak yaptı. Açıklamada ise yarışmada seçilen logonun yüzde yüz kullanılacak diye bir şartın olmadığı cümlesi gelen tepkileri kısmen azalttı. Burdur’da konuyla ilgilenen herkes beklemede.Logo bazıları için önemsiz olabilir ama kurumsallığın, büyük marka olmanın ve kalıcı olmanın en önemli unsurlarından birisidir. Bu kadar önemli olması logonun diğer bir ifadeyle armanın gögüslerde taşınabilecek kadar değerli olması ve haketmesi gerekir. Sosyal medyada tiye alınan bir logo artık kullanılmamalıdır.

Galatasaray – Malaga CF Hazırlık Maçı Analizi

Galatasaray İzmir Atatürk Stadı’nda binlerce taraftarın desteğiyle oynadığı hazırlık maçını son dakikalarda Kazım’ın attığı golle 3-3 berabere kalarak tamamladı. Savunmada verdiği zaafiyetler çok dikkaitimi çekti.Savunmanın henüz hazır olmadığını düşünüyorum. Kaleci Eray kardeşimiz ise hatalı 2 gol yedi. Danny’ nin savunmanın tamamının yaptığı hatayı düzelmek için ceza sahasında yaptığı müdahaleye yapılacak bir söz yok, penaltı ve kırmızı kart.

Galatatasaray en büyük kozu olan hücum hattında attığı 3 golle gösterdi. Bu maçta bol pozisyon zenginliği gördük. Oyuncu değişiklikleri Galatasaray’ın 2-1 önde iken farkı açmasını engelledi. Belki Drogba Sneijder ikilisine Burak Yılmaz da eklenseydi skor daha farklı olurdu. Sonuç olaran herşeye rağmen Fatih Terim işini bilen teknik adamdır. Galatasaray’ın oynayacağı 3 hazırlık maçı daha var. Yeni sezon öncesinde eksiklikler antreman ve hazırlık maçlarıyla giderilecektir.Bu sezon Galatasaray geçen sezondan daha iyi olacaktır. Geçen sezona nazaran takımdan herhangi bir futbolcu eksilmemiş üstüne Kazım, Engin, Ceyhun gibi oyuncular takıma monte edilmeye başlandı.Onlarda yeni sezonda katkı sağlayacaktır. Bunda en büyük etken yabancı futbolcu kontenjanında yapılan sınırlandırmalar. Galatasaray’ın olağanüstü bir durum olmadığı müddetçe transfer yapacağını düşünmüyorum.